Hozzávalók: 2,5 dl tej, 2,5 dkg élesztő, 8 dkg rama, 3 evőkanál cukor, 1 db
tojás, csipet só, 55 dkg liszt
Én a házi baracklekváromból töltöttem bel jól össze is csíptem őket, mégis
kifolyt pici belőlük. Ami nem rontott rajta, sőt nekem jobban is ízlett. De
lehet sütésálló lekvárt tenni a közepébe, de mehet csokival, nutellával,
bármivel. 39 db lett 1 adagból.
A tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne az élesztőt, 10 perc alatt
felfuttatjuk.
A rámát és a cukrot összekeverjük. A tojást, a felfuttatott élesztőt, a lisztet hozzáadjuk, jól összegyúrjuk, dagasszuk, tiszta konyharuhával letakarjuk és 1 óra alatt meleg helyen duplájára kelesztjük.
A tésztát lisztezett deszkára öntjük, fél cm vastagra kinyújtjuk, és 10 cm es fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Én nem találtam az enyémet de az instant teának is akkora a kupakja azzal szaggattam ki.
A rámát és a cukrot összekeverjük. A tojást, a felfuttatott élesztőt, a lisztet hozzáadjuk, jól összegyúrjuk, dagasszuk, tiszta konyharuhával letakarjuk és 1 óra alatt meleg helyen duplájára kelesztjük.
A tésztát lisztezett deszkára öntjük, fél cm vastagra kinyújtjuk, és 10 cm es fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Én nem találtam az enyémet de az instant teának is akkora a kupakja azzal szaggattam ki.
Kevés lekvárt teszünk mindegyik közepére, a tésztát ráhajtogatjuk és
középen összecsípjük.
A fánkokat úgy helyezzük a muffin papírba , hogy alulra kerüljön az
illesztés. Tepsibe rakjuk, konyharuhával letakarjuk és fél órát
kelesztjük.
Majd 1 egész tojást ki tálba villával felverünk, megkenjük a tetejét és 200
fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt szép pirosra sütjük. Lehet
cukorral díszíteni.
Na, ez igen ígéretesen hangzik! :)
Forrás:
http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/sutoben-sult-fank/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése