2012. december 22., szombat

Gombás-csirkemájas krumpli


·                     50 dkg csirkemáj
·                     20 dkg gomba
·                     1 kg krumpli
·                     1 fej vöröshagyma
·                     só, őrölt bors
·                     10 dkg sajt
·                     1 dl tejföl


 1. A krumplit héjasan megfőzzük, majd leszűrjük, megpucoljuk és karikára szeleteljük.
2.  A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és 3 ek olajon megdinszteljük, rátesszük a megtisztított és feldarabolt májat, majd később a gombát. Sózzuk-borsozzuk.
3. Egy közepes tepsit kikenünk margarinnal, beleteszünk egy réteg szeletelt krumplit, rá a gombás csirkemájat, sózzuk és befedjük a maradék krumplival.
4. A megmaradt szaftba belekeverjük a tejfölt és meglocsoljuk a krumplit.
5.  A tetejére reszelt sajtot szórunk, majd 160 fokon 30 percig sütjük. 

Forrás: 
 http://www.nosalty.hu/recept/gombas-csirkemajas-krumpli

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése