2010. november 21., vasárnap

Puha uzsonna-kifli

Hozzávalók 4 főre
  • 70 dkg finomliszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2 ek porcukor
  • 1 ek só
  • 1,5 dl napraforgó olaj
  • 4 dl langyos tej
  • 2 púpozott ek burgonyapehely (el is maradhat)
  • 1 csipet aszkorbin (el is maradhat)
  • 20 dkg trappista sajt
  • 5 dkg házi parasztsonka
  • kenéshez: 1 tojássárgája, kevés tejjel felöntve
  • szóráshoz: köménymag, szezámmag , szeletelt mandula
  1. A lisztet tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót, a cukrot, a burgonyapelyhet, az aszkorbint, és ó alaposan összekeverjük.
  2. Tejben feloldjuk az élesztőt (nem kell felfuttatni), belekeverjük az olajat, majd az összes folyadékot szépen lassan a liszthez öntjük, miközben kanállal kevergetjük. (Akinek van, az konyhai robotgép dagasztóspiráljával is dolgozhat.)
  3. Ha már minden folyadékot beleöntöttünk, kézzel (akinek van, az ugye továbbra is a géppel) összedolgozzuk a tésztát, addig gyúrjuk, amíg a lábas oldaláról minden liszt lejön, és a tészta közepesen lágy, ruganyos, kenyértészta állagú lesz.
  4. Lisztezett deszkán formázzuk henger alakúra, és vágjuk 8 egyenlő részre. Mindegyik részből formáljunk gombócokat.
  5. Nyújtsuk ki egyenként 2 mm vastagra őket, vágjuk 6 cikkelyre.
  6. A sajtot vágjuk kb. 0,5 X 0,5 cm-es csíkokra, a sonkát vágjuk fel vékony szeletekre, majd metéljük csíkokra. A cikkelyek szélesebb részére helyezzünk egy sajtcsíkot és 2-3 csík sonkát. Tekerjük fel, kissé hajlítsuk meg őket, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe.
  7. Kenjük meg pici tejjel elkevert tojássárgájával, és szórjuk meg magokkal.
  8. Előmelegített sütőben süssük szép rózsaszínűre.

sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: hőlégkeveréses

Forrás:

http://nosalty.hu/puha_uzsonna-kifli_recept_32792


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése