Hozzávalók:
20 dkg tészta
30 dkg gomba
25-30 dkg spenót
3 gerezd fokhagyma
1.5-2 dl tejszín
só
őrölt fehérbors
Floriol olaj
reszelt sajt
A spenótból kisebb, zsengébb leveleket válogatunk. A gombát vékonyan
felszeleteljük.
Egy serpenyőbe olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a gombát, jól
összekeverjük, és elkezdjük párolni. Közben megszórjuk sóval, őrölt borssal, és
hozzáadjuk az apróra felvágott fokhagymagerezdeket. Kb. 15 percig pároljuk,
majd hozzáadjuk a spenótleveleket, és alaposan összekeverjük. Addig pároljuk,
még a spenótlevelek kellően összeesnek. Ezután felöntjük a tejszínnel, és ha
szükséges még utána ízesítünk. Néha megkeverve, összerázogatva, addig pároljuk,
még a tejszín kissé besűrűsödik.
Közben enyhén sós, forrásba lévő vízbe kifőzzük a tésztát. Amikor már
kellően megpuhult leszűrjük, majd rögtön tálaljuk.
Tálaláskor a tésztát a tányérra halmozzuk, majd rákanalazzuk a
spenótos-gombás ragut. Tetejére ízlés szerint sajtot reszelünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése