2012. május 24., csütörtök

Spenótos-gombás tészta


Hozzávalók:
20 dkg tészta
30 dkg gomba
25-30 dkg spenót
3 gerezd fokhagyma
1.5-2 dl tejszín
őrölt fehérbors
Floriol olaj
reszelt sajt


A spenótból kisebb, zsengébb leveleket válogatunk. A gombát vékonyan felszeleteljük. 
Egy serpenyőbe olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a gombát, jól összekeverjük, és elkezdjük párolni. Közben megszórjuk sóval, őrölt borssal, és hozzáadjuk az apróra felvágott fokhagymagerezdeket. Kb. 15 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a spenótleveleket, és alaposan összekeverjük. Addig pároljuk, még a spenótlevelek kellően összeesnek. Ezután felöntjük a tejszínnel, és ha szükséges még utána ízesítünk. Néha megkeverve, összerázogatva, addig pároljuk, még a tejszín  kissé besűrűsödik.
Közben enyhén sós, forrásba lévő vízbe kifőzzük a tésztát. Amikor már kellően megpuhult leszűrjük, majd rögtön tálaljuk.
Tálaláskor a tésztát a tányérra halmozzuk, majd rákanalazzuk a spenótos-gombás ragut. Tetejére ízlés szerint sajtot reszelünk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése