·
40 dkg vörös
kidney bab (konzerv)
·
40 dkg fehérbab (konzerv)
·
40 dkg
csicseriborsó (konzerv)
·
40 dkg
darabolt paradicsom (konzerv)
·
6 dkg fenyőmag
·
6 dkg
mazsola
·
2,5 dl
zöldség alaplé
·
3 ek
extraszűz olívaolaj
·
2 fej hagyma
·
1 ek finomra
reszelt gyömbér
·
1 tk őrölt
fahéj
·
1 tk
köménymag
·
1/2 tk
kurkuma
·
1/4 tk cayenne bors
·
só
·
friss
bazsalikom levél
1. A gyömbért,
a fahéjat, a köménymagot és a kurkumát megpirítjuk az olajon.
2. Hozzáadjuk a
felaprított hagymát, melyet puhára párolunk, ha szükséges, adunk hozzá még egy
kis olajat.
3. Ezekután
belekeverjük a kétféle babot, a csicseriborsót, a paradicsom konzervet, és
felöntjük az alaplével.
4. Kb. 10-15
percig rotyogtatjuk a babot, ízesítjük sóval és cayenne borssal (aki szereti a
kicsit csípőset), közben a fenyőmagot szárazon megpirítjuk, és a mazsolával
együtt az ételbe keverjük.
5. Mikor kész,
friss aprított bazsalikommal szórjuk meg a tetejét, és tálaljuk.
Forrás:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése