2013. március 10., vasárnap

Marokkói bab


·         40 dkg vörös kidney bab (konzerv)
·         40 dkg fehérbab (konzerv)
·         40 dkg csicseriborsó (konzerv)
·         40 dkg darabolt paradicsom (konzerv)
·         6 dkg fenyőmag
·         6 dkg mazsola
·         2,5 dl zöldség alaplé
·         3 ek extraszűz olívaolaj
·         2 fej hagyma
·         1 ek finomra reszelt gyömbér
·         1 tk őrölt fahéj
·         1 tk köménymag
·         1/2 tk kurkuma
·         1/4 tk cayenne bors
·        
·         friss bazsalikom levél


1. A gyömbért, a fahéjat, a köménymagot és a kurkumát megpirítjuk az olajon.
2. Hozzáadjuk a felaprított hagymát, melyet puhára párolunk, ha szükséges, adunk hozzá még egy kis olajat.
3. Ezekután belekeverjük a kétféle babot, a csicseriborsót, a paradicsom konzervet, és felöntjük az alaplével.
4. Kb. 10-15 percig rotyogtatjuk a babot, ízesítjük sóval és cayenne borssal (aki szereti a kicsit csípőset), közben a fenyőmagot szárazon megpirítjuk, és a mazsolával együtt az ételbe keverjük.
5. Mikor kész, friss aprított bazsalikommal szórjuk meg a tetejét, és tálaljuk.

Forrás:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése