Hozzávalók 4 főre
http://nosalty.hu/rantott_sajtgolyok_recept_24926
- kb. 25 dkg reszelt sajt (bármilyen könnyen reszelhető, én legtöbbször trappistát használok, egy része pedig füstölt)
- 2 tojás
- 1-2 ek zsemlemorzsa + egy csészényi a hempergetéshez
- pirospaprika
- bors
- őrölt kömény
- apróra vágott petrezselyem
- olajbogyó (opcionális)
- A hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük. A sajt önmagában elég sós, így nem igényel külön sózást.
- Annyi zsemlemorzsát keverünk csak hozzá, hogy könnyen golyókat tudjunk formázni (ez függ a sajt típusától + a tojás nagyságától is). Általában 2 ek elég szokott lenni.
- Vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk. Ha szeretjük, nyomhatunk a közepébe 1-1 szem olajbogyót is. (A képen látható egy ilyen paprikával töltött olajbogyóval töltött sajtgolyó...)
- A golyókat zsemlemorzsában meghempergetjük, majd forró olajban kisütjük. (Érdemes az első golyóval próbasütést végezni, és ha lelapulna, tehetünk még a többihez egy kis zsemlemorzsát.)
http://nosalty.hu/rantott_sajtgolyok_recept_24926
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése