2011. január 23., vasárnap

Rántott sajtgolyók

Hozzávalók 4 főre
  • kb. 25 dkg reszelt sajt (bármilyen könnyen reszelhető, én legtöbbször trappistát használok, egy része pedig füstölt)
  • 2 tojás
  • 1-2 ek zsemlemorzsa + egy csészényi a hempergetéshez
  • pirospaprika
  • bors
  • őrölt kömény
  • apróra vágott petrezselyem
  • olajbogyó (opcionális)

  1. A hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük. A sajt önmagában elég sós, így nem igényel külön sózást.
  2. Annyi zsemlemorzsát keverünk csak hozzá, hogy könnyen golyókat tudjunk formázni (ez függ a sajt típusától + a tojás nagyságától is). Általában 2 ek elég szokott lenni.
  3. Vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk. Ha szeretjük, nyomhatunk a közepébe 1-1 szem olajbogyót is. (A képen látható egy ilyen paprikával töltött olajbogyóval töltött sajtgolyó...)
  4. A golyókat zsemlemorzsában meghempergetjük, majd forró olajban kisütjük. (Érdemes az első golyóval próbasütést végezni, és ha lelapulna, tehetünk még a többihez egy kis zsemlemorzsát.)
Forrás:
http://nosalty.hu/rantott_sajtgolyok_recept_24926

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése