Hozzávalók 7 főre
Tészta:
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30x35x5 cm
Forrás:
http://nosalty.hu/gesztenyes_torta_7_recept_32710
Tészta:
- 6 tojás
- 6 ek kristálycukor
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 2 ek liszt
- 3 ek víz
- 2 ek baracklekvár
- 1 csipet só
- 2 cs pudingpor
- 1/2 liter tej
- 1 ek cukor
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 2 cs gesztenyemassza
- kevés rum
- 1/2 liter Hulala
- kakaópor
- A gesztenyemasszát tegyük a tűzhely közelébe, így mire szükség lesz rá pont eléggé fel fog engedni, ha fagyos.
- Főzzünk kemény krémalapot a krémhez szükséges 2 csomag pudingporból (lehet vaníliás, én személy szerint tiramisus pudingport használtam), a 1/2 liter tejből, 1 evőkanál cukorból. Hagyjuk kihűlni!
- A 6 tojást kettéválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval elkezdjük habbá verni, félig kész állapotban, folyamatos keverés mellett kanalanként adjuk hozzá a kristálycukrot. Szép fehér, kemény habot kapunk. A tojássárgákat 3 evőkanál vízzel elkeverjük. Lassan hozzákeverjük a habhoz, majd a pudingport is és a 2 evőkanál lisztet is. (A két csomag pudingpor helyett lehet használni 4 evőkanál lisztet, de a pudingportól könnyebb lesz a tészta).
- Végül a baracklekvárt is belekeverjük. Ez az egész művelet robotgéppel zajlik, ha jól dolgoztunk, akkor a hab csak egy kicsit vagy egyáltalán nem esett össze.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük egyenletesen elosztjuk, és mehet a sütőbe.
- Ha a piskóta megsült, vegyük ki rácsra és picit hagyjuk hűlni amíg elkészítjük a krémet!
- A margarint a porcukorral habosra keverjük, lassanként hozzáadjuk a kihűlt krémalapot.
- Beletördeljük a felengedett gesztenyemasszát, és öntünk hozzá egy kevés rumot ízlés szerint, addig keverjük, amíg sima krémet nem kapunk. (A gyerek süti-imádók miatt én csak 1gyűszűnyi rumot használtam a többit rumaromával helyettesítettem.)
- Szedjük le a sütőpapírt a piskótáról tegyük egy tálcára vagy deszkára és kenjük meg a krémmel. Verjük fel a Hulalát, és ezt is oszlassuk el, majd végső akkordként pici szűrőn át szitáljunk rá kakaóport.
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30x35x5 cm
Forrás:
http://nosalty.hu/gesztenyes_torta_7_recept_32710
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése