2010. december 28., kedd

Csokoládés gesztenyegolyók

Hozzávalók 4 főre

  1. A gesztenyemasszát, ha fagyasztva vettük, szobahőmérsékleten hagyjuk felolvadni, majd vizes kézzel törjünk egyenlő, kis darabokat belőle, és formázzunk belőlük egyenletes golyókat.
  2. Amikor mind elkészült, a darabokra vágott csokoládét csokoládéolvasztóban, (ha ez nincs, vegyünk két, egymásba illő edényt, melynek az alsó részébe töltsünk vizet, ezt tegyük fel főni. A felső edénybe tegyük a csokit) olvasszuk fel a vajjal.
  3. Egy villa segítségével forgassuk bele a golyókat, majd óvatosan, hogy ne sértsük a bevonatot, helyezzük rácsra (akár a sütő rácsa is megteszi, ha nem túl nagyok a rések), hagyjuk megszikkadni.
Forrás:
http://nosalty.hu/csokolades_gesztenyegolyok_recept_35374

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése