2010. december 5., vasárnap

Penészke

Hozzávalók 4 főre
Tésztához:
  • 6 tojás fehérje
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg mák (darálatlan!!)
  • 8 dkg kókuszreszelék
  • 3 ek liszt
  • 1/2 cs sütőpor
Krémhez:
  • 6 tojás fehérje
  • 7 ek. cukor
  • 1,5 cs vaníliás pudingpor (főzős)
  • 6 dl tej
  • 3 cs vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj
Tetejére:


  1. A tésztához a tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük.
  2. Amikor már majdnem kész hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük.
  3. A száraz anyagokat egy tálban összekavarjuk, majd a habhoz adjuk és jól összedolgozzuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.
  5. A krémhez a tojássárgágat a kétféle cukorra kikavarjuk.
  6. Hozzáadjuk a pudingport, és a tejjel csomómentesre kavarjuk.
  7. Lassú tűzön főzzük, míg besűrűsödik.
  8. Állandó kevergetés mellett kihűtjük.
  9. A vajat kikavarjuk, majd a kihűlt krémet hozzáadjuk, és jól összedolgozzuk.
  10. Most jön az összeállítás.
  11. A krém 3/4 részét a tésztára kenjük.
  12. Szögletes háztartási keksszel kirakjuk.
  13. A krém 1/4 részét jól összekavarjuk 1 kanál neszkávéporral.
  14. Rákenjük a kekszre.
  15. Tetejét kókuszreszelékkel szórjuk.
  16. Pár órára, de jobb, ha 1 éjszakára hűvös helyre tesszük.
sütési hőfok: 180 °C
tepsi mérete: 30x22 cm

Forrás:
http://nosalty.hu/peneszke_recept_33388

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése