- 17 dkg étcsokoládé , ebből 5 dkg a tortába, 12 dkg a mázhoz
- 17 dkg vaj, ebből 13 dkg a tortába, 4 dkg a mázhoz
- 10 dkg cukor
- 2 egész tojás
- 10 dkg liszt
- 1,5 dkg cukrozatlan kakaó
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1/2 kávéskanál sütőpor
- csipet só
- baracklekvár (házi)
- Gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat) és vajazzuk, lisztezzük ki a tortaformát.
- Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjéhez adjunk csipet sót és verjük kemény habbá.
- A tojások sárgáját a cukorral verjük habosra, keverjük hozzá a 13 dkg olvadt vajat, a kakaót, 5 dkg reszelt csokoládét.
- A felvert habot adjuk a kakaós masszához, majd keverjük hozzá a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát.
- Öntsük a masszát az előkészített formába és egyenletesen oszlassuk el.
- Az 1. pontban írt hőfokon süssük meg a tortát 30-35 perc alatt (tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is megsült-e).
- Formából kivéve, hideg sütőrácson hűtsük ki a tortát.
- Vízszintesen vágjuk ketté a tortát és mindkét vágott felületet kenjük meg baracklekvárral, majd fordítsuk össze a két lekváros felületet.
- Vékonyan kenjük meg a tortat tetejét és oldalát is lekvárral és várjunk pár percet, amíg kissé beszívódik.
- Vízgőz fölött olvasszuk meg a maradék 12 dkg csokoládét, adjunk hozzá a 4 dkg vajat és egy evőkanál (tisztított) vizet, majd alaposan keverjük össze, amíg folyós.
- Csurgassuk a torta közepére a folyékony csokoládét, majd a perem felé egyenletesen oszlassuk el és a lefolyó mennyiségből vonjuk be az oldal részét.
tepsi mérete: 18 cm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése