2010. december 28., kedd

Virslis falatok 2. - ketchuppal

Hozzávalók 6 főre
  • 1 csomag mélyhűtött leveles tészta
  • 6 db virsli
  • mustár
  • ketchup
  • 1 tojás

  1. A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felolvadni.
  2. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra.
  3. A gáztepsit kibéleljük sütőpapírral.
  4. A tésztát enyhén lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk (1-2 mm), téglalap alakúra.
  5. Hosszában 3 részre, széltében kétfelé vágjuk. Mindegyikre nyomunk egy csík ketchupot és mustárt, és a bőrétől megszabadított virsliket erre rátesszük.
  6. A tészta széleit körbekenjük tojással, majd feltekerjük mindet. Éles késsel felkarikázzuk a bebugyolált virsliket (én 8 db-ra vágtam minden virslit).
  7. Rátesszük a tepsire és lekenjük tojással.
  8. Betoljuk a forró sütőbe és pirosra sütjük.
  9. Sütés előtt szezámmaggal vagy akár sajttal is meghinthetjük őket, ha mutatósabbat szeretnénk.
Forrás:
http://nosalty.hu/virslis_falatok_2._-_ketchuppal_recept_36019

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése