2016. január 14., csütörtök

Szezámos csirke

Hozzávalók: 
3 nagy csirkemell, 
1 csésze liszt, 
1 tojás, 
1/4 csésze étkezési keményítő, 
1 ek. sütőpor, 
kis víz, 
ecet, 
ketchup, 
méz és szezámmag


Elkészítése: A csirkemellet felkockázzuk és enyhén besózzuk. A lisztet, az étkezési keményítőt, tojást, sütőport alaposan összekeverjük, és vizet adunk hozzá hogy sűrű palacsinta tészta állagú legyen a végére. A húst ebbe beleforgatjuk majd forró olajban kisütjük.
Amíg sül a husi előkészítjük a szószt. Tetszés szerint egy tálba tegyünk ketchupot, mézet, ecetet valamint szezámmagot. A bundás húsokat ebbe a masszába forgatjuk. És már tálalhatjuk is.
Megjegyzés: én kétszer mártom bele a szószban egyszer ismét átsütöm az olajban hogy jól rátapadjon, utána ismét beleforgatom a szószba és úgy tálalom. :)
Rizs körettel tálalom. :) vagy kínai pirított tésztával :)

Forrás:
http://sutemenyeim.ga/index.php/foetelek/171-kinai-etelek-kedveloinek-a-tokeletes-szezammagos-csirke-hazilag

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése