2011. június 26., vasárnap

Finn ribizlis darapalacsinta


fél liter tej
75gr búzadara
1tk só
2 egész tojás
4ek finomliszt
1tk vaníliaesszencia
fél tk őrölt kardamom
ízlés szerint cukor vagy édesítőszer
tetejére piros ribizli

Az első három hozzávalót összefőzzük, majd kihűtjük. Ha hideg, hozzákeverjük habverővel a többi hozzávalót és muffinsütőbe kanalazzuk (vagy rendes sütőbe öntjük). A tetejére piros ribizlit teszünk és aranybarnára sütjük. Én egy 12db-os muffinsütőben 35-40 percig sütöttem.
Bár nálunk biztos nem hívnánk palacsintának, de megsütve..., mintha kereszteznénk a palacsintát és a tejbegrízt, igazán nagyon finom! Így, savanykás bogyósgyümölccsel különösen!


Forrás: Sütiklub

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése