- 60 dkg liszt
- 32 dkg zsír ( lehet margarinnal is 44 dkg , de
közel sem lesz olyan finom!!!!)
- 4 dkg élesztő(friss)
- 2 tojássárgája
- 1 tojás a kenéshez
- 1 dkg cukor
- 1 dl tej
- kb. 20 dkg sajt ( Csak a tetejére, a tésztába NEM
kell )
- só ( ízlés szerint)
A sót elkeverem a liszttel, majd elmorzsolom benne a
zsírt ( ne legyen darabos).Mélyedés csinálok a liszt közebébe belemorzsolom az
élesztőt és a cukros tejet meglangyosítom majd hozzá öntöm (megvárom míg feljön
egy kicsit az élesztő). Összekeverem az egészet és lisztezett deszkán kb.
ceruza magasságúra nyújtom ( a tészta állaga kicsit hasonlítani fog a
linzeréhez nem kell aggódni) megkenjük egész tojással és sütőpapíros tepsibe
kb. 20 perc alatt ( azért figyelni kell , ha a sajt barnul akkor nézzük meg
egynek az alját ha az is kicsit barnult akkor kész.... 170 fokon készre sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése