hozzávalók 2
főre
·
20 dkg
újburgonya (régi is jó)
·
1 kis póréhagyma vagy
újhagyma
·
1 doboz (212
ml-es) csemegekukorica és vörösbab konzerv
·
4 vékony
szelet húsos szalonna vagy baconvagy
szárított sonka
·
kevés olaj
·
só
·
bors
A tetejére:
·
petrezselyemzöld,
édesnemes pirospaprika, chili paprika
A tálaláshoz:
·
tejföl
1. A szalonnát falatokra vágjuk,
zsírjára sütjük, majd kiszedjük.
2. A hagymát karikára vágjuk (ha nem
szeretnénk nagyon hagymásra, a szeleteket öblítsük át forró vízzel!) és a bacon
visszamaradt zsírjában forgassuk át, pirítsuk meg és szedjük ki.
3. Az újburgonyát a visszamaradt
zsírban (amihez hozzáadjuk a szükséges olajat) süssük meg. Az eredeti recept
nem írja, hogy elő kellene főzni a burgonyát, én szoktam, mert így nagyon hamar
pirosra sül a krumpli.) Újburgonya híján mindenképp főzzük elő a krumplit, majd
süssük pirosra.
4. Ha a kész krumplit olajosnak
találjuk, egy papírtörlővel bélelt tálba öntsük át a serpenyőből, majd vissza
:)
5. Adjuk a krumplihoz a vörösbabot és
kukoricát (én a konzervet át szoktam vízzel öblíteni), a hagymát, forgassuk és
pirítsuk össze.
6. Igény szerint sózzuk, borsozzuk.
(sót én csak a krumpli főzővizébe szoktam tenni, mert a sült bacon, sonka,
sós!)
7. Szedjük tálba, szórjuk meg édesnemes
pirospaprikával, aki szereti az erőset, chilivel. A tetejére szórjuk rá a
pirított bacont.
8. Melegen tálaljuk és fogyasszuk.
Tejföllel tálaljuk.
Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/mexikoi-burgonyas-bab
Huh, de nagyon jól néz ki!!:))
VálaszTörlés