2011. május 31., kedd

Krumplileves mozzarellával

Hozzávalók 4 főre 

  • 6 közepes krumpli
  • 1 zsemle
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kisebb sárgarépa
  • 5 dkg vaj
  • 2 erőleveskocka
  • 1 dl tejszín
  • 15 dkg mozzarella

  • A krumplit kockára vágjuk, az újhagymát karikára, a sárgarépákat meghámozva egyben hagyjuk.
  • A zsemlét félszeletekre vágjuk.
  • A vajat megolvasztjuk, rádobjuk a krumplit, a hagymát (a zöldjéből maroknyit félreteszünk a tálaláshoz), enyhén pirítjuk.
  • Vízzel feleresztjük, hozzáadjuk a leveskockákat, a fokhagymát és a sárgarépákat. Bekapcsoljuk a sütőt.
  • Főzzük, míg a répák, a krumpli megfő (kb. 10 – 15 perc), közben a sütőben megpirítjuk a zsemleszeleteket.
  • Amikor a krumpli és a répa megfőtt, kiemeljük az egyik répát.
  • Botmixerrel összeturmixoljuk a levest.
  • Hozzáadjuk a tejszínt és a sajt felét összekockázva.
  • Összeforraljuk.
  • Tálalásra alkalmas, tűzálló tálakba porciózzuk a levest, zsemleszeletekkel borítjuk.
  • A zsemleszeletekre sajtszeleteket fektetünk és a forró sütőbe tesszük.
  • Amikor a sajt ráolvadt a kenyérre kivesszük a sütőből.
  • Rászórjuk a félretett sárgarépát, karikára vágva és a zöld hagymaszárat.
  • Nem kell kapkodni a tálalással, nagyon forró!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése