2011. július 5., kedd

Virslis hentestokány


·    1 kisebb fej vöröshagyma

·    5 db virsli
·    2 dl tejföl
·    2 dl víz
·    1 evőkanál liszt
·    csemege uborka
·    olaj
·   
·    bors
·    füstölt szalonna

  
·    A vöröshagymát lereszeljük, vagy apróra vágjuk es olajon megfonnyasztjuk, majd rádobjuk az előzőleg karikára vágott virslit. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük vízzel, majd hagyjuk egy kicsit párolódni, átfőni.
·    Közben a tejfölt elkeverjük a liszttel és kb. 10 perc múlva hozzáöntjük a virslihez és besűrítjük vele, folyamatos keverés mellett. Aztán hozzáadjuk a kockára vágott uborkát. Azzal is összeforraljuk.
·    Végül a füstölt szalonnakockákkal megszórjuk a tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése