2014. október 30., csütörtök

Olcsó és nagyon finom kakaós csiga

Összetevők (kb. 30 db-hoz):
1/2 kg liszt
15 dkg cukor
egy fél élesztő
...20 dkg margarin
egy csipet só
víz
töltelékhez ízlés szerint kakaóporos cukor
Elkészítés
A lisztet, cukrot, sót, margarint és az élesztőt összekeverjük és annyi vizet adunk hozzá, hogy egy közepes puha tésztát kapjunk dagasztás után. Majd 10 percet kelni hagyjuk, utána egy fél cm-es vastagságú téglalapot nyújtunk belőle, ízlés szerint cukros kakaóval megszórjuk, pár csepp vízzel meglocsoljuk, majd szorosan feltekerjük és ujjnyi vastagságúakra szeleteljük. Olajozott tepsire rakjuk és 10-15 perc kelesztés után 180 fokon kisütjük, majd megesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése