Hozzávalók 4 főre
·
4 db kisebb
méretű cékla
·
4 db
nagyjából egyforma méretű burgonya
·
30-40 dkg
liszt
·
só
·
1 db tojás
·
10 dkg vaj
·
2 csokor
petrezselyemzöld
Elkészítés
A céklákat
és a burgonyákat alaposan átmossuk, majd egy papírtörlővel szárazra töröljük. A
sütőt előmelegítjük, és a sütőrácson héjában megsütjük őket. Ezután hűlni hagyjuk,majd az
összes burgonyát és céklát lehámozzuk.
A
burgonyákat tálba tesszük, és egy villa segítségével szétnyomkodjuk, a céklákat
pedig egy nagyobb lyukú reszelőn hozzáreszeljük.
Elkeverjük,
csipetnyi sóval ízesítjük, majd hozzáütjük a tojást. Annyi liszttel dolgozzuk
össze, amennyit felvesz, és jól gyúrjuk össze.
Ezután
lisztezett deszkán formázzunk henger alakú rudacskákat belőle, és éles késsel
daraboljuk gnocchi méretűre (kb. 2 cm-es darabokra). Forró, lobogó vízben
főzzük őket addig, amíg feljönnek a víz tetejére, majd szedjük ki egy
szűrőkanál segítségével.
Egy
teflonseprenyőben készítsük el a fűszeres vajat. A petrezselyemzöldet metéljük
finomra. A vajat olvasszuk fel a serpenyőben, pároljuk meg benne a felaprított
petrezselyemzöldet, majd ebbe forgassuk bele a kifőtt gnocchikat.
Tálaláskor
megszórhatjuk reszelt sajttal, esetleg egy kevés delikáttal meghintve tovább
ízesíthetjük.
előkészület: 30 perc
főzés: 15 perc
sütés: 45 perc
Forrás:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése