2012. március 7., szerda

Céklás gnocchi petrezselymes mártásban

Hozzávalók 4 főre
·         4 db kisebb méretű cékla
·         4 db nagyjából egyforma méretű burgonya
·         30-40 dkg liszt
·        
·         1 db tojás
·         10 dkg vaj
·         2 csokor petrezselyemzöld


Elkészítés
A céklákat és a burgonyákat alaposan átmossuk, majd egy papírtörlővel szárazra töröljük. A sütőt előmelegítjük, és a sütőrácson héjában megsütjük őket. Ezután hűlni hagyjuk,majd az összes burgonyát és céklát lehámozzuk.
A burgonyákat tálba tesszük, és egy villa segítségével szétnyomkodjuk, a céklákat pedig egy nagyobb lyukú reszelőn hozzáreszeljük.
Elkeverjük, csipetnyi sóval ízesítjük, majd hozzáütjük a tojást. Annyi liszttel dolgozzuk össze, amennyit felvesz, és jól gyúrjuk össze.
Ezután lisztezett deszkán formázzunk henger alakú rudacskákat belőle, és éles késsel daraboljuk gnocchi méretűre (kb. 2 cm-es darabokra). Forró, lobogó vízben főzzük őket addig, amíg feljönnek a víz tetejére, majd szedjük ki egy szűrőkanál segítségével.
Egy teflonseprenyőben készítsük el a fűszeres vajat. A petrezselyemzöldet metéljük finomra. A vajat olvasszuk fel a serpenyőben, pároljuk meg benne a felaprított petrezselyemzöldet, majd ebbe forgassuk bele a kifőtt gnocchikat.
Tálaláskor megszórhatjuk reszelt sajttal, esetleg egy kevés delikáttal meghintve tovább ízesíthetjük.

előkészület: 30 perc
főzés: 15 perc
sütés: 45 perc

Forrás: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése