Hozzávalók 4
főre
·
1/2 kg túró
·
2 tojás
·
5 púpozott
ek búzadara
·
1 csipet só
·
1 csapott ek
cukor
·
20 dkg
zsemlemorzsa
·
1 kevés olaj
A tálaláshoz
·
1 doboz tejföl
·
porcukor
Elkészítés
A túrót, a
tojást, a búzadarát, a cukrot és a sót egy tálban jól
összedolgozzuk. (Lényeg, hogy ne legyenek benne nagyobb túródarabok. A legjobb,
ha előzetesen szitán áttörjük a túrót.)
2 órára a
hűtőbe tesszük. Addig
kevés olajon, lassú tűzön megpirítjuk a zsemlemorzsát.
Kezünkkel
gombócokat formálunk a masszából és sós, forró vízben megfőzzük (kb. 10
perc alatt).
Ha megfőtt
kiszedjük és a prézliben megforgatjuk.
Tejföllel és
porcukorral tálaljuk.
Forrás:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése