2012. február 27., hétfő

Túrógombóc


Hozzávalók 4 főre
·           1/2 kg túró
·           tojás
·           5 púpozott ek búzadara
·           1 csipet só
·           1 csapott ek cukor
·           20 dkg zsemlemorzsa
·           1 kevés olaj
A tálaláshoz
·           1 doboz tejföl
·           porcukor 


Elkészítés
A túrót, a tojást, a búzadarát, a cukrot  és a sót  egy tálban jól összedolgozzuk. (Lényeg, hogy ne legyenek benne nagyobb túródarabok. A legjobb, ha előzetesen szitán áttörjük a túrót.)
2 órára a hűtőbe tesszük. Addig kevés olajon, lassú tűzön megpirítjuk a zsemlemorzsát.
Kezünkkel gombócokat formálunk a masszából és sós,  forró vízben megfőzzük (kb. 10 perc alatt).
Ha megfőtt kiszedjük és a prézliben megforgatjuk.
Tejföllel és porcukorral tálaljuk.

Forrás:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése