·
0,5 kg csicseriborsó
·
fél fej
fokhagyma
·
1 csokor
petrezselyem
·
2 ek római kömény
·
1 ek
fűszerkeverék (örölt koriander, pirospaprika, bors, majoranna, szegfűszeg )
·
fél ek só
·
fél ek
szódabikarbóna
·
chilipaprika (én
őröltet használtam)
·
fél fej
vöröshagyma
1. A borsót megmossuk, és 12
órán keresztül áztatjuk.
2. A hagymákat, a petrezselymet, a
paprikát és a borsót késes aprítóval összeaprítjuk. (Ha jó darálónk van, akkor
ledaráljuk. Én még utána botmixerrel pépesre mixeltem.)
3. Összekeverjük a fűszerek felével.
Egy nagy tálba tesszük, szépen szétsimítjuk, és rászórjuk a fűszerek másik
felét.Legalább három órát állni hagyjuk. (Nekem egy éjszaka állt a
hűtőben). Ez nagyon fontos, mert ekkor áll szépen össze, és nem esik szét sütés
közben.
4. Ha eleget állt, összekeverjük az
egészet, és belekeverjük a szódabikarbónát is.
5. Vizes kézzel kis gombócokat
formázunk belőle, és forró olajban, de lassú tűzön sütjük. Ha nem elég meleg az
olaj, nem sikerül.
Forrás:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése