2013. március 10., vasárnap

Gyors csicseriborsó-paprikás


Hozzávalók (2 személyre):
2 doboz konzerv csicseriborsó lecsöpögtetve
1 hagyma, felaprítva
4 fokhagymagerezd, megpucolva, felaprítva
2 tk. pirospaprika
2 kk. őrölt római kömény
2 dl húsleves
só, bors
4 ek. olívaolaj
opcionális: kisütött kolbászkarikák


Az olívaolajon közepes lángon üvegesre pároljuk a felaprított vöröshagymát és fokhagymát. Az edényt félrehúzzuk a tűzhelyről, a hagymát megszórjuk a pirospaprikával. Elkeverjük, felöntjük a húslevessel. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt kb. 10 percig főzzük, hogy a hagyma teljesen megpuhuljon. A csicseriborsót lecsepegtetjük és a hagymás szafthoz keverjük, épp csak néhány percig összefőzzük. Amikor kész, meghintjük őrölt római köménnyel. Ha nem vegetáriánusoknak (vagy fogyókúrázóknak) készül, egy serpenyőben ropogósra kisütünk hozzá néhány szelet hajszálvékonyra vágott paprikás kolbászt.

Forrás:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése