Hozzávalók
(2 személyre):
2 doboz konzerv csicseriborsó lecsöpögtetve
1 hagyma, felaprítva
4 fokhagymagerezd, megpucolva, felaprítva
2 tk. pirospaprika
2 kk. őrölt római kömény
2 dl húsleves
só, bors
4 ek. olívaolaj
opcionális: kisütött kolbászkarikák
1 hagyma, felaprítva
4 fokhagymagerezd, megpucolva, felaprítva
2 tk. pirospaprika
2 kk. őrölt római kömény
2 dl húsleves
só, bors
4 ek. olívaolaj
opcionális: kisütött kolbászkarikák
Az olívaolajon közepes lángon üvegesre pároljuk a felaprított vöröshagymát és
fokhagymát. Az edényt félrehúzzuk a tűzhelyről, a hagymát megszórjuk a
pirospaprikával. Elkeverjük, felöntjük a húslevessel. Sózzuk, borsozzuk, fedő
alatt kb. 10 percig főzzük, hogy a hagyma teljesen megpuhuljon. A
csicseriborsót lecsepegtetjük és a hagymás szafthoz keverjük, épp csak néhány
percig összefőzzük. Amikor kész, meghintjük őrölt római köménnyel. Ha nem
vegetáriánusoknak (vagy fogyókúrázóknak) készül, egy serpenyőben ropogósra
kisütünk hozzá néhány szelet hajszálvékonyra vágott paprikás kolbászt.
Forrás:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése