2013. március 10., vasárnap

Fűszeres sült csicseriborsó


·         fél csésze száraz csicseriborsó vagy 1 konzerv / fő
Ízesítéshez tetszés szerint szinte bármi használható, úgymint:
·        
·         bors
·         olaj (sima vagy fűszerolaj, szezámolaj)
·         füstölt pirospaprika vagy chili
·         fokhagymapor vagy fokhagymás só
·         curry
·         paradicsomlé
·         barna cukor
·         rozmaring
·         bazsalikom
·         oregánó
·         kínai ötfűszer-keverék
·         őrölt mustármag
·         provence-i fűszerkeverék
·         fahéj
·         szerecsendió
·         őrölt gyömbér
·         méz
·         agávészirup
·         juharszirup
·         stb.


1.        Előmelegítjük a sütőt.
2.        Amennyiben száraz csicseriborsót használunk, előző nap beáztatjuk bő vízbe, és másnap 2 tenyerünk között sodorgatva ledörzsöljük a héjukat, leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük.
3.        Ha konzervet vásároltunk, leöntjük a levét, átöblítjük vízzel, és alaposan lecsepegtetjük.
4.        Sütőtepsi aljára rendezzük egy rétegben, a fölösleges vizet papírtörlővel leitatjuk.
5.        A borsóra öntjük az olajat (csak néhány evőkanálnyi a borsó mennyiségétől függően!), a fűszereket és a sót, és jól összeforgatjuk úgy, hogy a fűszeres köntös mindenhol egyenletesen fedje a szemeket.
6.        Ha édes változatra fájna a fogunk, akkor mézben, agávé vagy juharszirupban forgatjuk meg a borsókat sütés előtt.
7.        30-40 percig sütjük, vagy addig, ameddig szép aranybarnára pirulnak.
8.        Sütés közben minden 10 percben forgassuk át a szemeket, hogy minden oldaluk szép piros és ropogós legyen.
9.        Mielőtt nekiesnénk a ropogtatásnak, hagyjuk teljesen kihűlni.
10.    Légmentesen záródó edényben egy hétig eltartható.

Forrás:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése