·
fél csésze
száraz csicseriborsó vagy
1 konzerv / fő
Ízesítéshez
tetszés szerint szinte bármi használható, úgymint:
·
só
·
bors
·
olaj (sima
vagy fűszerolaj, szezámolaj)
·
füstölt
pirospaprika vagy chili
·
fokhagymapor
vagy fokhagymás só
·
curry
·
paradicsomlé
·
rozmaring
·
bazsalikom
·
oregánó
·
őrölt
mustármag
·
fahéj
·
szerecsendió
·
őrölt
gyömbér
·
méz
·
agávészirup
·
juharszirup
·
stb.
1.
Előmelegítjük
a sütőt.
2.
Amennyiben
száraz csicseriborsót használunk, előző nap beáztatjuk bő vízbe, és
másnap 2 tenyerünk között sodorgatva ledörzsöljük a héjukat, leöblítjük,
alaposan lecsepegtetjük.
3.
Ha konzervet
vásároltunk, leöntjük a levét, átöblítjük vízzel, és alaposan lecsepegtetjük.
4.
Sütőtepsi
aljára rendezzük egy rétegben, a fölösleges vizet papírtörlővel leitatjuk.
5.
A borsóra
öntjük az olajat (csak néhány evőkanálnyi a borsó mennyiségétől függően!), a
fűszereket és a sót, és jól összeforgatjuk úgy, hogy a fűszeres köntös
mindenhol egyenletesen fedje a szemeket.
6.
Ha édes
változatra fájna a fogunk, akkor mézben, agávé vagy juharszirupban forgatjuk
meg a borsókat sütés előtt.
7.
30-40 percig
sütjük, vagy addig, ameddig szép aranybarnára pirulnak.
8.
Sütés közben
minden 10 percben forgassuk át a szemeket, hogy minden oldaluk szép piros és
ropogós legyen.
9.
Mielőtt
nekiesnénk a ropogtatásnak, hagyjuk teljesen kihűlni.
10. Légmentesen záródó edényben egy
hétig eltartható.
Forrás:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése