· 40 dkg vajas tészta
· 25 dkg
tehéntúró
· 1 db tojássárgája
· 1
ek citrom aroma
· 1 tasak
bourbon vaníliás cukor
· pici só
· 2 ek nádcukor
· 3 dkg
lapkamandula
· 1
db tojássárgája a kenéshez
1. Egy nagy
fánkszaggatóra és egy sütőpapírral bélelt tepsire lesz szükségünk, és ha
van, egy rácsozó rolóra.
2. A vajas
tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, és kiszaggatunk 12 db kört belőle. A maradékból
akkora tésztát nyújtunk, hogy rácsozóval kikerüljön belőle a tészták fedésére.
(Éppen elég lett.)
3. A túrót a
cukorral, tojássárgával, ízesítőkkel jól kikeverjük, és elosztjuk a
korongokon egyformán, majd villával ellapítjuk őket. A tészta széleit
előtte még kenjük meg ecsettel vékonyan tojássárgájával, hogy a tészta
tapadjon.
4. A rácsokat
elvagdaljuk, és ráhelyezzük a tésztákra. Megkenjük egyenként őket, és
mandulával, nádcukorral megszórjuk.
5. 200
fokra előmelegített sütőben, 190 fokon, légkeverékessel 15 perc alatt
szép világossárgára sütjük, és tálaljuk. (12 db lesz belőle.)
Forrás:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése