2011. február 21., hétfő

Csokis bukta

Hozzávalók 4 főre

Tésztába:
  • 1 tojás
  • 1 mk só
  • 27 dkg finomliszt
  • 27 dkg rétesliszt
  • 1 cs szárított élesztő vagy 2,5 dkg sima élesztő
  • 3,5 dl langyos tej
  • 10 dkg olvasztott sütőmargarin
  • 5 ek cukor
A lekenéshez
  • 12 dkg sütőmargarin
A töltéshez:




Elkészítés
  1. A tésztát elkészíthetjük hagyományos kelesztéssel is, de mivel nekem nincs mindig időm erre, a kenyérsütőgép dagasztóját szoktam befogni a munkára.
  2. Az összes hozzávalót bepakoljuk a kenyérsütőgépbe, és elindítunk egy 1,5 órás dagasztó, kelesztő programot.
  3. Ha kész, erősen lisztezett deszkára borítjuk a tésztát, gyengén átgyúrjuk. Kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra, és kb. 7 cm-es kockákra vágjuk.
  4. Minden kockába 2 db csokikockát teszünk, és összehajtogatjuk. Közben felolvasztunk 12 dkg margarint, és beleöntjük egy magasabb falú tepsibe.
  5. Mielőtt belehelyeznénk a buktákat, megforgatjuk őket az olvasztott vajban vagy sütőmargarinban.
  6. Állítva helyezzük el őket, lehetőleg szorosan úgy, hogy alul legyen az összehajtogatott fele.
  7. Végül előmelegített sütőben készre sütjük.
Forrás: http://www.nosalty.hu/csokis_bukta_recept_38988

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése