Hozzávalók 4 főre
Elkészítés
Forrás: http://www.nosalty.hu/csokis_bukta_recept_38988
Tésztába:
- 1 tojás
- 1 mk só
- 27 dkg finomliszt
- 27 dkg rétesliszt
- 1 cs szárított élesztő vagy 2,5 dkg sima élesztő
- 3,5 dl langyos tej
- 10 dkg olvasztott sütőmargarin
- 5 ek cukor
A lekenéshez
- 12 dkg sütőmargarin
A töltéshez:
- kb. 30 dkg csokikocka
Elkészítés
- A tésztát elkészíthetjük hagyományos kelesztéssel is, de mivel nekem nincs mindig időm erre, a kenyérsütőgép dagasztóját szoktam befogni a munkára.
- Az összes hozzávalót bepakoljuk a kenyérsütőgépbe, és elindítunk egy 1,5 órás dagasztó, kelesztő programot.
- Ha kész, erősen lisztezett deszkára borítjuk a tésztát, gyengén átgyúrjuk. Kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra, és kb. 7 cm-es kockákra vágjuk.
- Minden kockába 2 db csokikockát teszünk, és összehajtogatjuk. Közben felolvasztunk 12 dkg margarint, és beleöntjük egy magasabb falú tepsibe.
- Mielőtt belehelyeznénk a buktákat, megforgatjuk őket az olvasztott vajban vagy sütőmargarinban.
- Állítva helyezzük el őket, lehetőleg szorosan úgy, hogy alul legyen az összehajtogatott fele.
- Végül előmelegített sütőben készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése