Hozzávalók 6 főre
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30x20x6 cm
Forrás:
http://nosalty.hu/aranygaluska_8._-_toltott_recept_38669
- A tojást egy mérőedénybe ütjük és annyi tejet teszünk hozzá, hogy 2 dl legyen.
- Az élesztőt elkeverjük benne és a tészta összes hozzávalójával együtt a kenyérsütőbe tesszük.
- A dagasztó programon elkészítjük (vagy kézzel tésztává gyúrjuk).
- Közben a diót összekeverjük a cukorral.
- Amikor elkészült a tészta, margarint olvasztunk és a sütőedény mellé készítjük.
- A tésztából diónyi darabokat szakítunk, széthúzkodjuk, lekvárral megtöltjük, gombóccá formáljuk és megforgatjuk az olvasztott margarinban.
- Lazán egymás mellé rakjuk egy sütőedénybe, és bőven megszórjuk a rétegeket a cukros dióval.
- Duplájára kelesztjük.
- 200 °C-os sütőben megsütjük. A teteje hamar pirul, így közben nem árt letakarni alufóliával, hogy a közepe is átsüljön.
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30x20x6 cm
Forrás:
http://nosalty.hu/aranygaluska_8._-_toltott_recept_38669
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése