2011. január 31., hétfő

Töltött aranygaluska

Hozzávalók 6 főre
A tésztához:
  • 35 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • 5 dkg cukor
  • 1 tojás
  • tej
A töltelékhez és szóráshoz:
  • lekvár
  • 10 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • olvasztott margarin


  1. A tojást egy mérőedénybe ütjük és annyi tejet teszünk hozzá, hogy 2 dl legyen.
  2. Az élesztőt elkeverjük benne és a tészta összes hozzávalójával együtt a kenyérsütőbe tesszük.
  3. A dagasztó programon elkészítjük (vagy kézzel tésztává gyúrjuk).
  4. Közben a diót összekeverjük a cukorral.
  5. Amikor elkészült a tészta, margarint olvasztunk és a sütőedény mellé készítjük.
  6. A tésztából diónyi darabokat szakítunk, széthúzkodjuk, lekvárral megtöltjük, gombóccá formáljuk és megforgatjuk az olvasztott margarinban.
  7. Lazán egymás mellé rakjuk egy sütőedénybe, és bőven megszórjuk a rétegeket a cukros dióval.
  8. Duplájára kelesztjük.
  9. 200 °C-os sütőben megsütjük. A teteje hamar pirul, így közben nem árt letakarni alufóliával, hogy a közepe is átsüljön.
sütési hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30x20x6 cm

Forrás:
http://nosalty.hu/aranygaluska_8._-_toltott_recept_38669

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése