Hozzávalók 6
főre
·
200 g
orsótészta
·
35 dkg
darált sertéshús
·
kukorica
·
kb 10 csiperkegomba
·
20 dkg
császárszalonna
·
só, bors
·
50 dkg
paradicsompaszta
·
1 kisebb
hagyma
·
2 cikk
fokhagyma
·
majoránna
·
10 ek tejföl
·
1 tojás
·
kevés
reszelt sajt
1.
A makarónit
enyhén sós vízben megfőzzük.
2.
Kevés olajon
megdinszteljük az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd beletesszük a
darált húst, kicsit megprítjuk.
3.
Hozzáadjuk a
kockákra vágott gombát, császárszalonnát, kukoricát, paradicsompasztát, kevés
vizet és a fűszereket. Lefedjük és kb. 15 percig főzzük.
4.
Mikor készen
van, összekeverjük a makarónival, az egészet egy tűzálló tálba rakjuk, és
leöntjük a tojással elkevert tejföllel, amire reszelt sajtot szórunk.
5.
Betesszük
sütőbe és mérsékelt lángon készre sütjük (sajnos nem tudom pontosan mennyi
idő), de addig, amíg a sajt a tetején megpirul, mert a hozzávalók már nem
nyersek
Forrás:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése