2012. február 8., szerda

Darált húsos makaróni


Hozzávalók 6 főre
·         200 g orsótészta
·         35 dkg darált sertéshús
·         kukorica
·         kb 10 csiperkegomba
·         20 dkg császárszalonna
·         só, bors
·         50 dkg paradicsompaszta
·         1 kisebb hagyma
·         2 cikk fokhagyma
·         bazsalikom
·         majoránna
·         10 ek tejföl
·         1 tojás
·         kevés reszelt sajt


1.        A makarónit enyhén sós vízben megfőzzük.
2.        Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd beletesszük a darált húst, kicsit megprítjuk.
3.        Hozzáadjuk a kockákra vágott gombát, császárszalonnát, kukoricát, paradicsompasztát, kevés vizet és a fűszereket. Lefedjük és kb. 15 percig főzzük.
4.        Mikor készen van, összekeverjük a makarónival, az egészet egy tűzálló tálba rakjuk, és leöntjük a tojással elkevert tejföllel, amire reszelt sajtot szórunk.
5.        Betesszük sütőbe és mérsékelt lángon készre sütjük (sajnos nem tudom pontosan mennyi idő), de addig, amíg a sajt a tetején megpirul, mert a hozzávalók már nem nyersek
Forrás:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése