Hozzávalók 6
főre
Forrás:
·
4 db tojás
·
3 közepes
méretű vöröshagyma
·
só
·
bors
·
2-14 ek
liszt
1. A krumplit pucoljuk meg, majd
reszeljük le nagyobbik lyukú sajtreszelőn.
2. A krumplihoz hozzáadjuk a tojásokat,
a felaprított hagymát, a kukoricát (leve nélkül) és ízlés szerint sót (kb. 2
kk) és borsot. Jól keverjük el, és adjuk hozzá a lisztet.
3. A krumplis egyvelegből körülbelül 4
cm átmérőjű gombócokat formálunk és forró, bő olajban kisütjük őket. Ha a
gombócok szétesnek az olajban, akkor tegyünk még hozzá egy kis lisztet.
Aranybarnára sütjük, vigyázzunk, hogy ne legyen túl sötét, úgy a jó ha belül
puha, kívül ropogós.
Forrás:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése