2012. február 8., szerda

Kukoricás rösti

Hozzávalók 6 főre
·         2 kg krumpli
·         4 db tojás
·         3 közepes méretű vöröshagyma
·         2 db konzerv kukorica
·        
·         bors
·         2-14 ek liszt


1.       A krumplit pucoljuk meg, majd reszeljük le nagyobbik lyukú sajtreszelőn.
2.       A krumplihoz hozzáadjuk a tojásokat, a felaprított hagymát, a kukoricát (leve nélkül) és ízlés szerint sót (kb. 2 kk) és borsot. Jól keverjük el, és adjuk hozzá a lisztet.
3.       A krumplis egyvelegből körülbelül 4 cm átmérőjű gombócokat formálunk és forró, bő olajban kisütjük őket. Ha a gombócok szétesnek az olajban, akkor tegyünk még hozzá egy kis lisztet. Aranybarnára sütjük, vigyázzunk, hogy ne legyen túl sötét, úgy a jó ha belül puha, kívül ropogós.

Forrás:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése