2012. március 26., hétfő

Mexikói burgonyás bab


hozzávalók 2 főre
·         20 dkg újburgonya (régi is jó)
·         1 kis póréhagyma vagy újhagyma
·         1 doboz (212 ml-es) csemegekukorica és vörösbab konzerv
·         4 vékony szelet húsos szalonna vagy baconvagy szárított sonka
·         kevés olaj
·        
·         bors
A tetejére:
·         petrezselyemzöld, édesnemes pirospaprika, chili paprika
A tálaláshoz:
·         tejföl


1.    A szalonnát falatokra vágjuk, zsírjára sütjük, majd kiszedjük.
2.    A hagymát karikára vágjuk (ha nem szeretnénk nagyon hagymásra, a szeleteket öblítsük át forró vízzel!) és a bacon visszamaradt zsírjában forgassuk át, pirítsuk meg és szedjük ki.
3.    Az újburgonyát a visszamaradt zsírban (amihez hozzáadjuk a szükséges olajat) süssük meg. Az eredeti recept nem írja, hogy elő kellene főzni a burgonyát, én szoktam, mert így nagyon hamar pirosra sül a krumpli.) Újburgonya híján mindenképp főzzük elő a krumplit, majd süssük pirosra.
4.    Ha a kész krumplit olajosnak találjuk, egy papírtörlővel bélelt tálba öntsük át a serpenyőből, majd vissza :)
5.    Adjuk a krumplihoz a vörösbabot és kukoricát (én a konzervet át szoktam vízzel öblíteni), a hagymát, forgassuk és pirítsuk össze.
6.    Igény szerint sózzuk, borsozzuk. (sót én csak a krumpli főzővizébe szoktam tenni, mert a sült bacon, sonka, sós!)
7.    Szedjük tálba, szórjuk meg édesnemes pirospaprikával, aki szereti az erőset, chilivel. A tetejére szórjuk rá a pirított bacont.
8.    Melegen tálaljuk és fogyasszuk. Tejföllel tálaljuk.

Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/mexikoi-burgonyas-bab

1 megjegyzés: