·
30 dkg liszt
·
15 dkg túró
·
1 tojás
·
csipetnyi só
·
3 dkg vaj
·
fahéj
·
3-4 ek cukor
·
porcukor
1.
A lisztet
elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a villával áttört túrót, a tojást, és
apránként annyi vizet adagolunk hozzá, amennyivel puha, lágy tésztát tudunk
gyúrni belőle.
2.
Lisztezett
munkalapon kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, majd egy éles késsel csíkokat vágunk a
tésztából. A csíkokat lisztes kézzel hengerré formáljuk, majd a hengereket
nagyjából 3 centinként feldaraboljuk.
3.
Egy fazékba
vizet forralunk, sót és pár csepp étolajat teszünk bele. Amikor forr, kifőzzük
benne a nudlikat, majd leszűrjük.
4.
Egy
teflonedényben felolvasztjuk a vajat, rászórjuk a zsemlemorzsát, a fahéjat és a
3-4 evőkanál cukrot. Elkeverjük, és pár percig lassú tűzön pirítjuk, de
vigyázzunk, hogy a morzsát ne égessük le.
5.
Ebbe a
zsemlemorzsás keverékbe forgatjuk a kész nudlikat. Tálaláskor meghintjük
porcukorral, és eperlekvárt locsolunk a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése