- A lisztben elkeverjük a sütőport, a vaníliás cukrot, a csipetnyi sót és a kristálycukrot.
- Ebben elmorzsoljuk a margarint, és összegyúrjuk a tejföllel. A tésztából kb. ping-pong labda nagyságú gombócokat készítünk, és letakarva fél órára betesszük a hűtőbe.
- Míg a tészta pihen, a túróhoz adjuk a pici sót, a cukrot, az összetört banánt és a lisztet. Ha nagyon nedves a túró, egy kicsivel több lisztet is lehet hozzá tenni. Ahogy olvad a cukor, kicsit lágyabb lesz a túrókrém, ezért csak a töltés előtt keverjük össze, különben nehezebb lesz vele dolgozni!
- A gombócokat egyenként kinyújtjuk kb. 16-17 cm hosszúra, egy csíkban túrókrémet teszek a közepére és a tészta 2 szemben lévő szélét úgy nyomkodjuk össze, hogy a töltelék ne jöjjön ki sülés közben. Ha kell, duplán csipkedjük össze a széleket és a „forrasztást” alulra fordítsuk! Hasonló formája lesz, mint a banánnak.
- Sütőpapíros tepsibe tesszük, és cukros tejjel kenjük meg a tetejét.
- 190 °C-os sütőben kb. 20 percig süssük, de inkább a színét figyeljük!
sütési mód: alul-felül sütés
Forrás:
http://nosalty.hu/bananos_suti_recept_37304
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése