2011. január 15., szombat

Banános süti

Hozzávalók 8 főre

Tésztához:

  • 45 dkg liszt
  • 35 dkg margarin
  • ½ cs. sütőpor
  • 2 dl tejföl
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 4 ek. cukor
  • csipetnyi só

Töltelékhez:

  • 0,5 kg túró
  • 15-20 dkg cukor
  • 4-5 ek. liszt
  • pici só
  • 2 db banán
  1. A lisztben elkeverjük a sütőport, a vaníliás cukrot, a csipetnyi sót és a kristálycukrot.
  2. Ebben elmorzsoljuk a margarint, és összegyúrjuk a tejföllel. A tésztából kb. ping-pong labda nagyságú gombócokat készítünk, és letakarva fél órára betesszük a hűtőbe.
  3. Míg a tészta pihen, a túróhoz adjuk a pici sót, a cukrot, az összetört banánt és a lisztet. Ha nagyon nedves a túró, egy kicsivel több lisztet is lehet hozzá tenni. Ahogy olvad a cukor, kicsit lágyabb lesz a túrókrém, ezért csak a töltés előtt keverjük össze, különben nehezebb lesz vele dolgozni!
  4. A gombócokat egyenként kinyújtjuk kb. 16-17 cm hosszúra, egy csíkban túrókrémet teszek a közepére és a tészta 2 szemben lévő szélét úgy nyomkodjuk össze, hogy a töltelék ne jöjjön ki sülés közben. Ha kell, duplán csipkedjük össze a széleket és a „forrasztást” alulra fordítsuk! Hasonló formája lesz, mint a banánnak.
  5. Sütőpapíros tepsibe tesszük, és cukros tejjel kenjük meg a tetejét.
  6. 190 °C-os sütőben kb. 20 percig süssük, de inkább a színét figyeljük!
sütési hőfok: 200 °C
sütési mód:
alul-felül sütés

Forrás:
http://nosalty.hu/bananos_suti_recept_37304

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése