2011. január 10., hétfő

Kekszes cucc a'la Tímea

Hozzávalók 4 főre
  • 1 kg háztartási keksz
  • 1,6 l tej
  • 8 ek (középpúpos) búzadara
  • 1,5 cs tejszín ízű pudingpor
  • 20 dkg cukor
  • 1 nagy üveg (750 ml) sárgabaracklekvár
  • 1 ek keserű kakaópor a tetejére
  1. A tejet megfelezzük, a lekvárból 6 evőkanálnyit félre teszünk.
  2. 8 dl tejbe beleteszünk 10 dkg cukrot és a 8 evőkanál búzadarát, megfőzzük.
  3. A másik 8 dl tejből 12 evőkanálnyit kiveszünk, és 10 dkg porcukorral, valamint a pudingporral összekeverjük, majd a többi tejben megfőzzük. Nem kell megvárni, amíg kihűl, dolgozhatunk velük melegen is.
  4. Egy tepsi (32x22) aljára lefektetünk egy sor kekszet és megkenjük fél üveg baracklekvárral, majd a lekvárra teszünk még egy sor kekszet. Ennek a tetejére jön a tejbegríz, majd még egy sor keksz. Aztán következik a puding, majd ismét egy sor keksz és ismét egy fél üveg baracklekvár, végül az utolsó sor keksz, aminek a tetejét is megkenjük lekvárral és megszórjuk keserű kakaóporral.
  5. Mehet egy éjszakára a hűtőbe.
tepsi mérete: 32x22 cm

Forrás:
http://nosalty.hu/kekszes_cucc_a%27la_timea_recept_36851

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése