- 1 kg háztartási keksz
- 1,6 l tej
- 8 ek (középpúpos) búzadara
- 1,5 cs tejszín ízű pudingpor
- 20 dkg cukor
- 1 nagy üveg (750 ml) sárgabaracklekvár
- 1 ek keserű kakaópor a tetejére
- A tejet megfelezzük, a lekvárból 6 evőkanálnyit félre teszünk.
- 8 dl tejbe beleteszünk 10 dkg cukrot és a 8 evőkanál búzadarát, megfőzzük.
- A másik 8 dl tejből 12 evőkanálnyit kiveszünk, és 10 dkg porcukorral, valamint a pudingporral összekeverjük, majd a többi tejben megfőzzük. Nem kell megvárni, amíg kihűl, dolgozhatunk velük melegen is.
- Egy tepsi (32x22) aljára lefektetünk egy sor kekszet és megkenjük fél üveg baracklekvárral, majd a lekvárra teszünk még egy sor kekszet. Ennek a tetejére jön a tejbegríz, majd még egy sor keksz. Aztán következik a puding, majd ismét egy sor keksz és ismét egy fél üveg baracklekvár, végül az utolsó sor keksz, aminek a tetejét is megkenjük lekvárral és megszórjuk keserű kakaóporral.
- Mehet egy éjszakára a hűtőbe.
Forrás:
http://nosalty.hu/kekszes_cucc_a%27la_timea_recept_36851
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése