2011. január 22., szombat

Túrós-pudingos csiga

Hozzávalók 4 főre

Tésztához:

  • 45 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 7 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 6 dkg puha margarin
  • 1 tojás
  • 2 dl langyos tej
  • reszelt citromhéj

Töltelékhez:

  • 1 vaníliás puding
  • 4 dl tej
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg túró
  • 1 cs mazsola
  1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben kevés cukorral és egy kiskanál liszttel felfuttatjuk.
  2. A liszthez hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a citromhéjat és végül a puha margarint.
  3. A tésztánkat jól összedolgozzuk, és meleg helyen letakarva kelni hagyjuk. (kb.1 óra)
  4. Míg kel a tésztánk, elkészítjük a tölteléket. A pudingot kevés tejjel és cukorral simára keverjük, majd hozzáöntve a többi tejet
  5. készre főzzük.
  6. Mikor elkészült, apránként belekeverjük a túrót. Megkóstoljuk, és ha igényli kevés cukrot tehetünk még hozzá.
  7. Végül hozzáadjuk a megmosott, lecsepegtetett mazsolát.
  8. Mikor a tésztánk megkelt, fél cm vastagra kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük.
  9. Kb. 2 cm vastagra vágjuk. Lisztezett, zsírozott tepsibe rakjuk.
  10. Előmelegített sütőben sütjük. Hűlés után porcukorral meghintve tálaljuk.
sütési hőfok: 180 °C sütési mód: hőlégkeveréses tepsi mérete: 40x30x4 cm Forrás: http://nosalty.hu/turos-pudingos_csiga_recept_37328

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése