Túrós-pudingos csiga
Hozzávalók 4 főre Tésztához:
- 45 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 7 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 6 dkg puha margarin
- 1 tojás
- 2 dl langyos tej
- reszelt citromhéj
Töltelékhez:
- 1 vaníliás puding
- 4 dl tej
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 25 dkg túró
- 1 cs mazsola

- Az élesztőt 1 dl langyos tejben kevés cukorral és egy kiskanál liszttel felfuttatjuk.
- A liszthez hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a citromhéjat és végül a puha margarint.
- A tésztánkat jól összedolgozzuk, és meleg helyen letakarva kelni hagyjuk. (kb.1 óra)
- Míg kel a tésztánk, elkészítjük a tölteléket. A pudingot kevés tejjel és cukorral simára keverjük, majd hozzáöntve a többi tejet
- készre főzzük.
- Mikor elkészült, apránként belekeverjük a túrót. Megkóstoljuk, és ha igényli kevés cukrot tehetünk még hozzá.
- Végül hozzáadjuk a megmosott, lecsepegtetett mazsolát.
- Mikor a tésztánk megkelt, fél cm vastagra kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük.
- Kb. 2 cm vastagra vágjuk. Lisztezett, zsírozott tepsibe rakjuk.
- Előmelegített sütőben sütjük. Hűlés után porcukorral meghintve tálaljuk.
sütési hőfok: 180 °C sütési mód: hőlégkeveréses tepsi mérete: 40x30x4 cm Forrás: http://nosalty.hu/turos-pudingos_csiga_recept_37328
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése