2011. január 26., szerda

Geszetenyepüré-torta

Hozzávalók 6 főre
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 30 dkg darált háztartási keksz
  • 15 dkg margarin
  • 4 dl Hulala vagy habtejszín
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 cs habfixáló
  • reszelt csokoládé a tetejére


  1. A darált háztartási kekszet összekeverjük az olvasztott margarinnal. Jól összedolgozzuk, és egy tortaforma aljába egyenletesen belenyomkodjuk.
  2. Hűtőbe tesszük 30 percre.
  3. A gesztenyemasszát krumplinyomón átnyomjuk, (vagy nagylyukú sajtreszelőn lereszeljük) és a megkeményedett kekszre rátesszük.
  4. A Hulalát (tejszínt) a cukorral összekeverjük. (Ha a Hulala édesített akkor nem kell már hozzá több cukor) és a habfixálóval együtt kemény habbá verjük. A gesztenye tetején egyenletesen elosztjuk.
  5. Reszelt csokoládéval, gesztenyével díszítve tálaljuk.
Forrás:
http://nosalty.hu/geszetenyepure-torta_recept_38202

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése