Hozzávalók 6 főre
http://nosalty.hu/geszetenyepure-torta_recept_38202
- 50 dkg gesztenyemassza
- 30 dkg darált háztartási keksz
- 15 dkg margarin
- 4 dl Hulala vagy habtejszín
- 3 evőkanál porcukor
- 2 cs habfixáló
- reszelt csokoládé a tetejére
- A darált háztartási kekszet összekeverjük az olvasztott margarinnal. Jól összedolgozzuk, és egy tortaforma aljába egyenletesen belenyomkodjuk.
- Hűtőbe tesszük 30 percre.
- A gesztenyemasszát krumplinyomón átnyomjuk, (vagy nagylyukú sajtreszelőn lereszeljük) és a megkeményedett kekszre rátesszük.
- A Hulalát (tejszínt) a cukorral összekeverjük. (Ha a Hulala édesített akkor nem kell már hozzá több cukor) és a habfixálóval együtt kemény habbá verjük. A gesztenye tetején egyenletesen elosztjuk.
- Reszelt csokoládéval, gesztenyével díszítve tálaljuk.
http://nosalty.hu/geszetenyepure-torta_recept_38202
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése