2011. január 23., vasárnap

Rántott sajttekercs

Hozzávalók 4 főre
  • 2 tojás
  • 10 dkg túró (eredetileg juhtúró, de én tehéntúróból készítem)
  • 2-3 evőkanál búzadara
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 30 dkg ementáli

A panírozáshoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  1. Előző nap összekeverjük a tojásokat a túróval, a fokhagymával, a darával és a fűszerekkel. (Ha nagyon száraz, morzsalékos a túró áttörjük, vagy egyszerűen mixelőrúddal krémesítjük.)
  2. A sajtot a mikróban kisebb teljesítményen megolvasztjuk. Magas fokozaton a széleiből kisül a zsír, a közepe meg kemény marad. Talán a kiolvasztó fokozat a legmegfelelőbb.
  3. Egy darab folpackra öntjük, kanállal szétterítjük, és hagyjuk hűlni.
  4. Amikor egy kicsit kihűlt, rákenjük a túrós masszát.
  5. Feltekerjük, mint a bejglit és 2 cm-es darabokra szeleteljük.
  6. A szokott módon bepanírozzuk.
  7. Bő, forró olajban megsütjük.
  8. Tartármártással kínáljuk.
Forrás:
http://nosalty.hu/rantott_sajttekercs_recept_37960
http://azila.gportal.hu/gindex.php?pg=16285020

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése