2010. november 22., hétfő

Sajtos buci

Hozzávalók 5 főre
  • 0,5 kg liszt
  • 17 dkg margarin
  • 175 g tejföl
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tojás és egy sárgája
  • 0,5 dl tej
  • 3 kk só
  • 2 kk cukor
  • 10 dkg trappisata sajt+5 dkg a tetejére

  1. Az élesztőt langyos tejben kevés cukor hozzáadásával megfuttatjuk.
  2. A lisztet összedolgozzuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a tejfölt, tojást, sót, cukrot, és az élesztőt is.
  3. A tésztát jól összegyúrjuk, kétszer hajtogatjuk, minden hajtogatásnál megszórjuk 5-5 dkg durvára reszelt sajttal.
  4. Kinyújtjuk kb. 2 cm-es vastagságra, a tetejét megkenjük tojással.
  5. Megszórjuk reszelt sajttal, majd téglalap alakúra szeleteljük.
  6. Kivajazott tepsibe rakjuk, majd hideg sütőbe tesszük.
  7. Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra.
  8. A felmelegedéssel együtt 45 perc alatt elkészül.
sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 36x24 cm

Forrás:
http://nosalty.hu/sajtos_buci_recept_32154

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése