2010. november 26., péntek

Pizzás csiga

Hozzávalók 6 főre
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 nagy tubus pizzakrém
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 mk só
  • csipet cukor
  • napraforgó olaj

  1. Az élesztőt langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztbe belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a sót, a tojásokat, a megkelt élesztőt, majd jól összedolgozzuk. A tésztát addig kelesztjük, míg a kétszeresére nem duzzad.
  3. A megkelt tésztát vékonyra kinyújtjuk, megkenjük olajjal és a pizzakrémmel.
  4. A tésztát feltekerjük, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
  5. Zsiradékkal kikent tepsibe egymástól tisztes távolságba tesszük a csigákat, megkenjük az oldalukat olajjal, a tetejére reszelt sajtot szórunk.
  6. A csigákat még 10 percig kelesztjük a tepsiben, majd előmelegített sütőben pirosra sütjük.
sütési hőfok: 200 °C
sütési mód:
alul-felül sütés

Forrás:
http://nosalty.hu/pizzas_csiga_5_recept_32114

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése