2010. november 22., hétfő

Zabos almás pite

Hozzávalók 8 főre
A tésztához:
  • 15 dkg zabpehely
  • 3,5 dl tej
  • 2 db tojás
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 kk. vanília esszencia
  • 1 kk. fahéj
  • 1 csapott ek xilit
  • késhegynyi szódabikarbóna
A töltelékhez:
  • 5 db közepes méretű alma lereszelve
  • fél citrom leve
  • 3 ek xilit
  • 1 púpos kk. fahéj
A tetejére:
  • 1 marék durvára zúzott dió

  1. A "tésztához" a tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A sárgájához tesszük a tejjel elkevert zabot, a xilitet, a reszelt citromhéjat, a vanília aromát és a fahéjat. Alacsony hőfokon sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sűrű pépünkhöz, végül beletesszük a szódabikarbónát.
  4. A massza felét sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. (Én hőálló tálban sütöttem.)
  5. Erre jön a jól kinyomkodott reszelt alma, amit előzőleg elkevertünk a citrom levével, xilittel és fahéjjal.
  6. A tetejére újra "tészta" kerül, amit durvára zúzott dióval szórunk meg.
  7. Ne ijedjünk meg, a sütinek kell kb. 60-70 perc, mire megsül.
sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 23x16 cm

Forrás:
http://nosalty.hu/zabos_almas_pite_recept_31596

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése