Hozzávalók 8 főre
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 23x16 cm
Forrás:
http://nosalty.hu/zabos_almas_pite_recept_31596
- A "tésztához" a tojásokat kettéválasztjuk.
- A sárgájához tesszük a tejjel elkevert zabot, a xilitet, a reszelt citromhéjat, a vanília aromát és a fahéjat. Alacsony hőfokon sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sűrű pépünkhöz, végül beletesszük a szódabikarbónát.
- A massza felét sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. (Én hőálló tálban sütöttem.)
- Erre jön a jól kinyomkodott reszelt alma, amit előzőleg elkevertünk a citrom levével, xilittel és fahéjjal.
- A tetejére újra "tészta" kerül, amit durvára zúzott dióval szórunk meg.
- Ne ijedjünk meg, a sütinek kell kb. 60-70 perc, mire megsül.
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 23x16 cm
Forrás:
http://nosalty.hu/zabos_almas_pite_recept_31596
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése