2010. november 29., hétfő

Sajttekercs

Hozzávalók 6 főre
  • 15 dkg selyemsonka vagy tetszés szerint más
  • 3 db főtt tojás
  • 30 dkg trappista sajt vagy bármilyen kemény sajt
  • 1 db tejszínes sajtkrém
  • 1 db lilahagyma
  • 1-2 csokor petrezselyemzöld
  • 1 ek mustár
  • pici pirospaprika
  • bors ízlésnek megfelelően


  1. Megfőzzük a tojást, ezt követően pedig lereszeljük.
  2. A petrezselyemzöldet, a hagymát és a sonkát felaprózzuk. (Ha vékony szelet a sonka, akkor teríthetjük a sajtra is, nem kell felaprózni.) Ezeket egy tálba rakjuk és a sajtkrémmel, mustárral kikeverjük, ízlés szerint fűszerezzük.
  3. A sajtot jól becsomagoljuk, és lobogó vízbe tesszük, hogy megpuhuljon. Gyúródeszkára teszünk folpackot, és ezen kinyújtjuk a sajtot téglalap alakúra, tetszőleges vastagságra, olyan nagyságúra hogy a töltelék ráférjen.
  4. Ezután a tölteléket vastagon rákenjük és feltekerjük. Alufóliába csomagolva hűtőbe tesszük. Ha kellően lehűlt, felszeletelve tálalhatjuk.
Csak jó tanácsnak: egyszerűbb, ha a sajtot egy nagyobb zacskóba kötjük, és fakanál nyélen a már felforrt, lezárt forró vízben egy kicsit állni hagyjuk.

Forrás:
http://nosalty.hu/sajttekercs_recept_32958

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése