2010. november 29., hétfő

Cukkini fasírt

Hozzávalók 4 főre
50 dkg cukkini
15 dkg liszt
1 gerezd fokhagyma
1 kk ételízesítő
1 kk majoranna
1 kk oregánó
1 marék zsemlemorzsa
1 ek só
napraforgó olaj a sütéshez



  1. Reszeljük le a cukkinit (tökreszelő, nagyobb lyukon).
  2. Sózzuk meg a cukkinit, és keverjük össze úgy, hogy mindenhol érje a só.
  3. Egy lábosban tegyük fel melegedni az olajat (kis lángon, ne hevüljön gyorsan és túl), 1,5-2 cm-ig érjen az edény falán nézve.
  4. Ha levet eresztett a cukkini, nyomkodjuk ki, és öntsük le a levét.
  5. Tegyük hozzá a lisztet, és alaposan keverjük össze.
  6. Mélytányérba öntsünk egy nagyobb marék zsemlemorzsát.
  7. A cukkinis masszából dió nagyságú golyókat, vagy rudakat formázzunk, és hempergessük meg a zsemlemorzsában.
  8. Csipet zsemlemorzsával próbáljuk ki, hogy megfelelő meleg-e az olaj (ha a morzsa rögtön el kezd sercegve sülni, akkor megfelelő).
  9. Közepes lángon süssük aranybarnára a pogácsákat (figyelve arra, hogy az olajban sercegve süljön, vagyis ne hűljön ki az olaj). Ha kissé lehűlt, várjunk egy kicsit, amíg a következő adagot sütjük.
Forrás:
http://nosalty.hu/cukkini_fasirt_5_recept_32992

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése